Információk

A kegyhely nyitvatartása

A Bazilika nyári időszakban 6.45-19.00 között, téli időszakban 6.45-18.00 között látogatható. A szabadtéri létesítmények a nap 24 órájában bármikor felkereshetők. Szentkúton éjjel-nappali portaszolgálat működik.

 

Parkolás

Ünnepnapokon:

2024-ben Virágvasárnap  és Mindenszentek közötti vasárnapokon, valamint a búcsúsnapokon szervezett a parkoltatás. Kérjük kövessék munkatársaink irányítását!

Költsége:

  • személygépkocsinként    800 forint;
  • mikrobuszonként          2.400 forint;
  • autóbuszonként            4.800 forint.

Egyéb napokon

Ha nincs szervezett parkoltatás, akkor a személyautókkal érkezőknek a kegyhely bejáratánál, az üdvözlő tábla előtti területen, illetve az elektromos sorompón áthaladva, a Zarándokház és a Zarándokszállások előtti parkolóban lehetséges az ingyenes parkolás.

A zarándok- és turistabuszok az utasaikat a Fogadóépület előtti buszfordulóig szállíthatják, parkolni pedig a kegyhelytől visszafelé, a mintegy 350 méterre lévő aszfaltozott parkolóban tudnak, az útszéli kereszt mögött. A szállóvendégek buszai a zarándokszállások recepciója előtti téren parkolhatnak. A Zarándokház parkolójába busszal behajtani tilos!

Az idős és beteg zarándokokkal érkező személygépkocsik és kisbuszok sofőrjei behajthatnak a Zarándokház parkolójába, ott kiszállíthatják utasukat, és ha van szabad parkolóhely, akkor ott parkolhatnak is. Ha szükséges, akkor a bazilikával szembeni kegytárgyboltból kérhetnek tolókocsit. Amikor van szervezett parkoltatás, akkor ők is kövessék munkatársaink irányítását!

 

Kegytárgybolt

A templommal szemben kegytárgybolt üzemel, amely minden nap 9 és 17 között várja a Szentkútra érkezőket.

Szép emlék a zarándoklatról a Kegyszobor másolata vagy a Szentkút Csillaga énekeskönyv. Ezeken kívül azonban az üzletben nagy választékban kaphatók szentképek, rózsafüzérek, imakönyvek, DVD-k, valamint gyertyák és szobrok is.

 

Szent Jakab étterem nyitvatartása

Hétköznapokon és vasárnap: 12:00-18:00
Péntek és Szombat :        12:00-20:00

Az étterem szolgáltatásai:

  • bankkártyával való fizetés lehetősége;
  • ingyenes WIFI;
  • parkolási lehetőség;
  • zártkörű rendezvények lebonyolítása.